Faalangst

Sinds een paar jaar probeert Gertjan zijn rijbewijs te halen maar het lukt niet.
Na 4 examens heeft hij het rijbewijs nog steeds niet, toch gaat het tijdens de lessen erg goed met Jan in de lesauto.


Op het moment dat de examinator naast hem komt zitten gaat het helemaal mis en krijgt hij te horen dat het bochtenwerk niet goed is of dat hij niet met de bediening om kan gaan. Gertjan wil graag verder met de rijlessen, maar is nu erg bang dat hij het weer niet haalt.

Komt dit u bekend voor?

Het aantal mensen met faalangst groeit hard omdat er steeds meer wordt verwacht van mensen. Wij willen graag met u een oplossing zoeken om een goede kans te maken het rijbewijs te halen. Probeer het eens, bel ons voor een intake-gesprek.

Faalangst rijlessen

autorijschool diana is gecertificeerd in het begleiden van mensen met faalangst.

Het cbr biedt de mogelijkheid een speciaal faalangst examen af te leggen. een faalangst examen duurt ongeveer 80 minuten. er wordt eerst kennisgemaakt met de examinator onder het genot van een bakje koffie. er wordt uitgelegd door de examinator hoe het examen in zijn werk gaat. de kandidaat mag tijdens het examen de auto op een veilige plek parkeren om even tot zichzelf te komen als dat nodig is. dus kortom,er is een ontspannen sfeer tijdens het examen.

Ook kan autorijschool diana u helpen om weer achter het stuur te kruipen als u enige jaren geen auto heeft gereden en een opfris cursus wilt. ook als u betrokken bent bij een ongeluk helpt rijschool diana om u weer het vertrouwen in u zelf,in de auto en de verkeersdeelnameterug te krijgen. denk ook aan het rijden op de autosnelweg,het in-en uitvoegen,wat voor sommige mensen,om wat voor reden dan ook,ook beangstigend kan zijn. dit geldt voor jong en oud !

Faalangstexamen

Kandidaten met faalangst kunnen een speciaal rijexamen, het faalangstexamen, afleggen. Een uitgebreide proef die het afgelopen jaar bij het CBR werd gehouden leverde positieve resultaten op. De speciale aanpak heeft een gunstige invloed op de ervaren spanning en leidt tot een realistischer prestatie tijdens het rijexamen. Vandaar dat de minister van Infrastructuur en Milieu heeft besloten om het examen definitief en landelijk in te voeren.

Wat is het faalangstexamen? En wat maakt het nu anders dan het ‘gewone’ rijexamen voor de personenauto?

Voor wie is het faalangstexamen bedoeld?

Het spreekt eigenlijk voor zich: het faalangstexamen is bedoeld voor mensen met faalangst voor het rijexamen. Het maakt niet uit of u al eerder rijexamen hebt gedaan. Ook als u al in het traject nader onderzoek rijvaardigheid zit, kunt u dit speciale examen aanvragen.

Als u vermoedt dat u last hebt van een ongezonde en extreme angst voor het rijexamen, dan kunt u terecht bij rijschool diana die gecertificeerd is voor faalangst lessen in het begeleiden van leerlingen met faalangst. Het is namelijk bekend dat je faalangst het beste al tijdens de opleiding te lijf gaat, en niet alleen bij het examen. Op die manier kunt u al vanaf uw eerste rijles werken aan uw spanning.

Voor mensen die de Nederlandse taal niet (helemaal) beheersen is het faalangstexamen helaas minder geschikt. Een goede communicatie tussen u en de examinator is namelijk van groot belang voor het succes van dit speciale examen.

Faalangstexaminator speciaal opgeleid

De examinator die dit examen afneemt is getraind om mensen met faalangst te begeleiden.

Duurt 80 minuten

Het faalangstexamen duurt langer dan een gewoon praktijkexamen, namelijk 80 minuten. Het begint met een intakegesprek waarin u rustig uw situatie als gevolg van faalangst kunt bespreken. De examinator zal daar in het verdere verloop van het examen rekening mee houden.

In dit faalangstexamen is dus voldoende tijd om u op uw gemak te stellen. Want als u zich op uw gemak voelt, dan presteert u het beste!

Time-out aanvragen

Bent u eenmaal op weg en de verlammende spanning slaat toe, dan kunt u een time-out aanvragen. Of meerdere, als u dat wilt. U mag het zelf aangeven. Uw examinator kan u ook een time-out geven, als hij denkt dat u dat nodig heeft.

Niet makkelijker

Het faalangstexamen duurt langer, maar is niet makkelijker dan een regulier praktijkexamen! U moet ook bij dit examen gewoon voldoen aan alle ‘rijvaardigheidseisen’. Dat houdt in dat u moet laten zien dat u veilig en op een verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt.

Duurder

Omdat het examen langer duurt, wordt het wel duurder dan het gewone rijexamen voor de personenauto. Zie voor tarieven onze tarieven pagina.

Test u zelf of u last heeft van faalangst op www.faalangst.nl
Autorijles vanaf 16,5 jaar Start nu met de spoedcursus autorijbewijs vanaf 16,5 jaar..Lees verder
Gratis theorie training Start nu direct de gratis online theoriecursus voor auto....Lees verder
Rijtest Welke rijopleiding is het meest geschikt voor jou?
Doe nu de rijtest! Bel ons


Copyright Rijschool Diana © 2013. All Rights Reserved.